torsdag 4 februari 2010

Dag 4

-NU BÖRJAR FETTET FÖRBRÄNNAS OCH DET BLIR LÄTTARE-

"Nu känner sig de flesta piggare, orkar mer och hungern dämpas (Vissa kan fortfarande känna sig lite matta). Nu hämtar kroppen sin energi från sina fettdepåer (förbränner fett). Fortsätta dricka minst 3 liter vätska/dag, utöver den mängd som du blandar Cambridgekuren med."

Kommentar:
Idag har det inte varit så farligt, inte alls faktiskt. Nog har tanken på en barnpizza vegetariana med färska tomater smygit sig på några gånger, och Älgerums underbara vitlökssås. Men annars har jag inte kännt mig speciellt hungrig. Börjar till och med tycka om Vaniljshaken och kycklingsoppan.

Förövrigt så fick vi sluta 2 timmar tidigare i skolan idag. Och tjejerna i min grupp mådde inte så bra, så vi sköt upp grupparbetet tills tisdag.

Vikarieansvarig ringde imorse och undrade om jag kunde vikariera i en femteklass idag. Tyvärr satt jag på bussen till skolan, så var tvungen att tacka nej. Men sa att jag var ledig imorgon, hoppas, hoppas, hoppas!

Nu börjar allt att rätas ut... jobb, pengar, vikt, vänner, boende.. allt känns bättre.
Förra veckan var en dipp som hette duga, hade tur att jag orkade ta mig ur sängen. Var så less på allt. Nu är allt på topp igen. Tänk vad lite kilon kan göra :)

4 gjorda, 10 to go!

3 kommentarer:

  1. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om Cambridge-grejen. Jag har svårt att tycka att några bantningsdieter är bra, eftersom det finns statistik som visar på att 95% som använder typ ALLA ändå får tillbaka vikten på några år. Jag tror nog mer på måttlig och hälsosam mat och motion än på snabba genvägar. Och om man äter bra, och motionerar mycket, och ändå inte går ned så är det nog ett tecken på att man ligger på en vikt som ens kropp mår bra av att vara på, och att det liksom är en bra vikt för en.

    Min oro är att du kommer att sammankoppla lycka och må bra känslor med viktnedgång och inte kunna sluta. Att sluta känna hungerskänslor är inte naturligt och är ett tecken på att man har en ätstörning, bara så du vet i framtiden. Så om du upplever att din relation till mat blir störd av dieten så lova mig att du tar tag i det och inte låter det gå för långt! Många tjejers ätstörningar har börjat med en simpel bantningskur.

    SvaraRadera
  2. Jag kommer att fortsätta att gå till den här dietisten och konsulten även efter att jag avslutat Cambridgekuren, hon kommer att hålla koll på min vikt och att jag äter ordentligt. Jag älskar fortfarande mat och LÄNGTAR tills jag kan börja äta vanlig mat igen :) Hon kommer att ge mig info om vad som är hälsosam mat och vad som inte är hälsosam mat. Hon sa även att jag ska ta en dag i vecka med guldkant. Tillexempel lite godis, eller en extra fet bearniasesås :) Jag ska äta enligt tallriksmodellen, så att jag får i mig allt jag behöver. Jag lovar att jag alltid kommer älska att äta mat!

    SvaraRadera
  3. Bra, jag är bara rädd om dig och vill inte att du ska fastna i något dum tänk! :)

    SvaraRadera