måndag 29 augusti 2011

framtiden

Nu har jag tagit mig en ordentlig funderare på min framtid. Och jag har kommit fram till följande. Om det visar sig att jag nu inte kommer in på komvux så kanske det är meningen att jag ska läsa på universitet. Jag har redan läst på gymnasiet, och jag har behörighet att läsa på högskolan, jag har läst 1.5 år på högskolan redan. Så jag vet vad som gäller.

Alltså, kommer jag inte in på komvux nu i höst, så kommer jag att söka till sjuksköterskelinjen på Linnéuniversitet till vårterminen 2012. Men jag är inte så dum att jag endast kommer att söka en linje. Jag kommer även söka komvux igen, och kanske några "just in case"linjer. Jag vill inte satsa allt på ett kort. Till våren SKA jag börja studera.

Sjuksköterskelinjen är på tre år, och även om jag vill bli klar med min utbildning så snart som möjligt och börja jobba så får jag bita ihop och läsa klart alla tre åren. Det suger, men vad gör man inte?!

Efter avslutad utbildning är det tänkt att jag ska jobba ett tag. Och lite längre fram i framtiden är jag sugen på att läsa in en specialisering, nämnligen distriktssköterska. Som distriktssköterska kan man jobba på hälsocentraler, barnavårdscentraler eller som skolsköterska. På så vis får jag ett dagsjobb, måndag till fredag, med lediga helger. Det är faktiskt det jag trivs bäst med, har jag kommit på. Och jag får chansen att kombinera mitt arbete med mitt intresse för barn. Så hur eller hur så kanske jag i slutändan ändå får jobba med barn, den här gången med deras hälsa istället för deras utbildning. Och det känna helt fantastiskt okej.

CIAO!

2 kommentarer:

  1. Bli syrra! Jag känner redan nu att det är ett fantastiskt givande yrke med många många möjligheter. Som "vanlig" syrra kan man ju också jobba på vårdcentraler och mottagningar, som ju oftast också bara är öppet dagtid och under vardagar!

    Var på registrering idag och kände återigen hur rätt jag hamnat. Du skulle vara fantastisk i sköterskerollen tror jag, du har sådan empati och värme! Varning för matten som kommer i läkemedelsräkningen, men med lite jävlaranama så går det också!

    SvaraRadera
  2. Som sagt blir det inte uska på KOMVUX så blir det ssk på linnéuniversitetet. Och även om det blir uska NU, så blir det nog ssk längre fram i framtiden ;) ger jag mig fan på någonting så brukar det ordna sig! Dessutom har jag Åsa som är fördig sedan 2 år och Linnea som började läsa ssk i januari i år så jag har bra hjälp här på hemmaplan :P

    SvaraRadera